depunere directa la sediul nostru, conform programului de lucru
The content of the page cannot be displayed
ISU Buzau
INFORMARE PREVENTIVA
Ziua Informării Preventive
Datorită faptului că ziua de 13 iulie, este într-o zi de marţi, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se va desfăşura astazi ,,Ziua Informării Preventive”.
În acest an sub sloganul „Acasă în Siguranță”, campania concepută în parteneriat cu E-ON România, are ca scop conștientizarea pericolului producerii unor situații de urgență ce au la bază defecțiuni ale instalațiilor de gaze, instalațiilor electrice și conștientizarea importanței folosirii detectoarelor de fum și de gaze.
În acest context, specialiștii pompieri ai Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Buzau recomandă:
Nu utilizați instalații electrice cu improvizații sau defecțiuni, nu le suprasolicitați folosind simultan prea multe aparate electrice, nu folisiți siguranțe fuzibile improvizate, altele decat cele specificate de producător și nu în cele din urma nu le lasați la îndemana copiilor.
De asemenea, un alt inițiator al unor tragedii poate fi instalația de alimentare cu gaze a locuinței în cazul căreia nu trebuie folosite improvizații și trebuie verificată si menținută în permanență în stare de funcționare optimă.
Totodată camerele în care aparatele cu flacără deschisă sunt amplasate trebuiesc permanent ventilate.
La aprinderea acestora este foarte important , pentru evitarea situațiilor neplăcute, să fie respectat principiul ”gaz pe flacără” ce înseamnă aprinderea întâi a flăcării, apoi a robinetului de gaze.
Verificarea etanșeității acestor instalații NU SE FACE NICIODATA CU FLACĂRĂ, ci poate fi făcută doar cu un amestec de apa și săpun ce se aplică în zonele unde țevile se îmbină,
De asemenea, pentru a crește siguranța locuinței dumneavoastră, se recomandă folosirea detectoarelor de fum și de gaze, amplasate în dormitoare, camerele de zi și pe holuri, iar pentru o intervenție rapidă, achiziționarea de stingătoare de incendii amplasate la vedere.
Situațiile pentru care sunt menite aceste măsuri preventive se produc, sunt cât de poate de reale, și pot avea loc oricand în cazul nerespectării recomandărilor.
De la începutul anului, pompierii buzoieni s-au confruntat cu peste 40 de incendii ce au produs 8 victime și au avut ca și cauză de producere scurtcircuitele electrice, scăpările de gaze, mijloacele de încălzire și coșurile de fum neprotejate termic.